Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Rode bieten met mate consumeren voor de beste gezondheidsvoordelen"

Rode bieten worden vaak geprezen als gezond en zelfs als superfood. Ze bevatten nitraat, wat je bloedvaten verwijdt, je bloeddruk verlaagt en de zuurstofopname verbetert, wat goed is voor zowel je hart als sportprestaties. Daarnaast zijn ze een bron van ijzer en antioxidanten die je cellen beschermen, schrijft Quest. Toch zijn ze geen wondermiddel voor gewichtsverlies, zoals recent onderzoek aantoonde. Te veel rode bieten kunnen ook nadelen hebben, zoals een verhoogd risico op het ontstaan van mogelijk kankerverwekkende stoffen door een overmatige inname van nitraat. Het is dus belangrijk om ze met mate te consumeren voor de beste gezondheidsvoordelen. Lees hier meer.

Publicatiedatum: