De PEF-systemen van Elea gebruiken elektrische precisiepulsen om celmembranen te openen (elektroporatie). Elea's grootste machine, de PEF Advantage 1000, kan tot 100 ton per uur verwerken. De PEF Advantage B Micro, een alles-in-één systeem met een capaciteit tot 1,7 t/u, is geschikt voor kleinschalige producenten.
Het systeem is ideaal voor het verwerken van fruit dat vervolgens gevriesdroogd wordt. De PEF-technologie verkort de droogtijd, zorgt voor controle over de verwerking en behoudt de vorm, kleur en smaak van het fruit. De PEF-technologie kan ook worden gebruikt voor groente- en aardappelsnacks. Blancheertijden worden tot 50% korter, waardoor het productieproces sneller en efficiënter verloopt. Tegelijkertijd resulteren schone sneden in minder breuk, wat de kwaliteit van friet, chips en groentesnacks verbetert.
Elea is aanwezig op Fruit Logistica in hal 2.1, stand A-30.
Voor meer informatie:
Isabell Beyer
Elea
Tel: +49 162 2602347
[email protected]
https://elea-technology.com/