Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
En'Diva

"Goede promotie is nodig om witlof aantrekkelijk te houden"

Nu het witlofseizoen in volle gang is, beschrijft Alban Descamps van En'Diva een 'actieve' markt aan het begin van 2025: "De consumptie van witlof in deze tijd van het jaar is vaak goed. Het wordt gedreven door de wens om gezond te eten na de zware kost die gepaard gaan met de eindejaarsfeesten. We hebben ook een aantal promotiecampagnes van supermarkten."

Een ander positief punt is dat, ondanks de grote vraag, het aanbod groter is dan in de afgelopen twee jaar: "De oogst is groter dan in de afgelopen twee jaar en we hebben de verkooppunten om te verkopen wat we hebben. We slagen er dus in om aan alle vraag te voldoen, waardoor we witlof in het middelpunt van de belangstelling kunnen plaatse."
De betere teelt is het gevolg van gunstige weersomstandigheden: "Moeder Natuur is genereuzer geweest wat betreft de hoeveelheid wortels, dus de oogst is dit jaar beter geweest. De productiviteit ligt dichter bij het normale niveau dan vroeger in deze tijd van het jaar."

Wat de prijzen betreft, is de markt naar eigen zeggen "in evenwicht", hoewel witlof beter gewaardeerd zou kunnen worden: "Natuurlijk zouden we graag betere prijzen zien, want de teelt van witlof is erg duur. Je moet echt rekening houden met deze beperkingen. De teeltkosten van witlof moeten worden gedekt. Als we de sector aantrekkelijk willen houden voor toekomstige generaties, moeten we een product hebben dat goed gewaardeerd wordt.

Voor meer informatie: A
lban Descamps
En'Diva
Z.I. Artoipôle
34, allée de Grande Bretagne
62118 Monchy Le Preux, Frankrijk
Tel.: +33 (0)3 21 15 23 30
[email protected]
www.endiva.fr