Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wat is gezonder: witte of blauwe druiven?

Druiven zijn gezond en passen goed in de Schijf van Vijf. Ze leveren veel vezels, wat goed is voor de stoelgang, en kalium, dat helpt de bloeddruk in balans te houden. Ze bevatten wel wat suiker, maar minder dan sommige andere vruchten zoals bananen of avocado's, schrijft Margriet naar aanleiding van onderzoek van het Voedingscentrum.

Blauwe druiven hebben iets meer vezels dan witte druiven, en beide soorten bevatten voor 80% water. Blauwe druiven staan bovendien in de top 5 van vetverbrandende vruchten door bepaalde stoffen die bijdragen aan vetverbranding. Ze passen dus prima in een gezond voedingspatroon. Lees hier meer.

Publicatiedatum: