Op zoek naar manieren om de kwaliteit en versheid van snackkomkommers te verbeteren, benaderde een groep producenten en marketeers Hazel Technologies, een bedrijf dat zich richt op het verlengen van de houdbaarheid van groenten en fruit. "We zijn voortdurend op zoek naar mogelijkheden om de productprestaties te verbeteren met onze technologie, en het vinden van een manier om de houdbaarheid van snackkomkommers te verlengen was een uitstekende kans," zegt Teresa Scattini, Vice President Modified Atmosphere Packaging bij Hazel.
Verhoogd verkoopbaar product
Hazel heeft Breatheway® verpakkingen ontwikkeld die resulteren in minimaal tot geen gewichtsverlies, waardoor er minder hoeft te worden weggegooid en het verkoopbare product toeneemt. "Dit verhoogt direct de inkomsten voor de retailer," zegt Scattini. "Ons onderzoek bewees dat andere verpakkingsopties tot vijf procent gewichtsverlies kunnen veroorzaken en in sommige gevallen zelfs meer." Daarnaast levert de Breatheway verpakking een goede komkommerkwaliteit met minder defecten en minder schimmelvorming in vergelijking met standaardverpakkingen. "Onze gespecialiseerde folie en het gepatenteerde membraan werken samen - zonder macroperforatiegaten - om optimale niveaus van O2- en CO2-atmosfeer te leveren en te behouden, wat resulteert in een betere kwaliteit door het verlies van stevigheid te verminderen en gewichtsverlies te minimaliseren."
Bovendien behouden komkommers in Breatheway-verpakkingen langer hun groene kleur, wat resulteert in twee tot zes extra dagen houdbaarheid.
"Onze Breatheway technologie is veelzijdig met verschillende verpakkingsoplossingen," zegt Scattini. Het materiaal kan ook worden aangepast voor gebruik met een grote verscheidenheid aan AGF-producten, waaronder zachtfruit, meloenen, bananen, granaatappelen, mango's, avocado's, vers gesneden groenten en bloemen.
Voor meer informatie:
Teresa Scattini
Hazel Technologies
Tel: (+1) 831.229.2310
[email protected]
www.hazeltechnologies.com/products/hazel-breatheway