In Zuid-Afrika is er een groep telers die foto's maken van de ogen van de beestjes die hen lastigvallen, zoals ratten of fruitvliegjes, en deze naar Jan du Plessis in Benoni sturen, meestal via hun mobiel. Ze sturen zoveel mogelijk foto's in, van zowel dode als levende exemplaren, van overal ter wereld. "Wanneer ik de foto ontvang," zegt Jan du Plessis van AgriFrequencies, "plaats ik deze op een machine die de specifieke frequentie van het organisme kopieert en deze 180 graden omdraait." Dit zorgt voor een frequentie die uit sync is, wat het organisme negatief beïnvloedt. Volgens Du Plessis trilt elk object op een unieke frequentie door zijn subatomaire kwantumveld. Hij stelt ook dat hij deze frequenties kan versterken om de vitaliteit van een organisme te bevorderen.
Jan du Plessis gebruikt kwantumverstrengeling om lastige organismen af te schrikken door hun unieke frequenties te manipuleren
Du Plessis maakt gebruik van synchrone frequenties om energie te genereren. Hij bewaakt zorgvuldig de principes en het ontwerp van zijn frequentieveranderende machine en zender, die via een proces dat hij 'kwantumverstrengeling' noemt, de nieuw gecreëerde frequenties met hoge precisie terugstuurt naar het teeltbedrijf, magazijn of vakantieoord.
Wanneer het doelorganisme in contact komt met de onaangename, niet-synchrone frequentie, wordt het van zijn energie beroofd, waardoor de meeste organismen snel verdwijnen. De frequentie is echter ontworpen om alleen het doelorganisme te beïnvloeden, niet andere soorten, behalve degene waarvan de ogen zijn gefotografeerd.
De frequenties worden voortdurend uitgezonden. Met behulp van luchtfoto's via Google Earth stuurt hij deze naar vrijwel elk land in Afrika, evenals naar Duitsland en de Verenigde Staten.
"Vakantieoorden maken al jaren gebruik van onze service om dieren zoals dassies, bavianen, jakhalzen en vogels op afstand te houden," zegt Du Plessis. Omdat dieren en insecten die voortdurend worden achtervolgd een versnelde mutatiesnelheid hebben, merkt hij op dat hun frequenties ook veranderen, en daarom moeten telers voortdurend nieuwe foto's leveren. Du Plessis bewaart een replica van elke omgekeerde frequentie in poedervormig kwartskristal, dat volgens hem duizend jaar bewaard blijft voor toekomstige soortgelijke verzoeken.
Rechts: het aantal valse fruitmotten wordt op deze manier onder controle gehouden, zeggen voorstanders
Beste gewasbeschermingsmiddel
"Ik kan je verzekeren dat de frequenties werken", zegt een teler van druiven en steenfruit, op voorwaarde van anonimiteit. "Het klinkt als sciencefiction en toch werkt het. Ik gebruik het al zo'n 15 jaar." Hij verduidelijkt dat deze gemanipuleerde frequenties zijn chemische spuitprogramma niet vervangen. "Het is een toevoeging die ervoor zorgt dat je andere producten beter werken. Het is erg succesvol tegen fruitvliegjes."
"Het is geen snelle oplossing," voegt een andere gebruiker uit West-Kaap toe. "Je moet nog steeds alles doen zoals voorheen, maar het geeft je een extra hulpmiddel in je gereedschapskist. Het doodt het ongedierte niet, het jaagt ze weg." Hij vertelt anderen niet over de frequenties, vertrouwt de fruitteler ons toe, maar hij was overtuigd toen Du Plessis in staat was om bubbels te veroorzaken in een fles met licht zout water die in een van zijn boomgaarden stond. Vanaf 1.400 km afstand zond Du Plessis frequenties uit die tot uiting kwamen in de belletjes die in de fles verschenen. Een controlefles met water dat buiten het bereik van de frequenties was geplaatst, bewoog niet.
Jannie Nieuwoudt van het citrusteeltbedrijf Vogelfontein in de Cederberg kwam AgriFrequencies vier jaar geleden tegen op Nampo, een grote beurs voor de land- en tuinbouw. "Mensen rollen met hun ogen, maar wat kun je doen als ze het niet begrijpen? We hebben fruitvliegjes, fruitmotten en zelfs algen bestreden met behulp van kwantumfysica en we hebben verbluffende resultaten geboekt." Het is de laagste van al zijn inputkosten, merkt hij op. "Stel, zoals een tijdje geleden gebeurde, ik loop in een boomgaard en ik zie sprinkhanen. Dan stuur ik Jan du Plessis foto's van hun ogen. Twee dagen later is er geen enkele sprinkhaan meer in de boomgaard."
Wat vinden bezoekende auditors van de onorthodoxe behandeling? Nieuwoudt grinnikt. "De accountant weet niet eens waar hij dit in zijn formulieren moet inpassen. Meestal krijgen ze zo'n afstandelijke blik als ik het uitleg. Maar mijn chemicaliënverbruik is met 90% gedaald. Dit is het beste gewasbeschermingsmiddel in mijn magazijn. Als je mijn spuitprogramma vergelijkt met wat ze op sommige teeltbedrijven spuiten... Onze jaarlijkse spuitregistraties worden verward met de registraties van een enkele week."
Voorbeelden van foto's die telers naar AgriFrequencies sturen
"Als ze het kunnen bewijzen, zou elke teler het willen gebruiken"
Du Plessis zegt dat hij de kracht van kwantumverstrengeling ontdekte terwijl hij arbeidsongeschikt was door arsenicumvergiftiging en werd lastiggevallen door vliegen. Zelf draagt hij een gezondheidsbevorderende hanger om zijn nek en een andere om insecten af te weren. "Muggen en vliegen komen niet in mijn buurt."
Hij heeft geprobeerd zijn uitvinding te delen met de wetenschappelijke gemeenschap, zegt hij, maar de interesse van natuurkundigen en entomologen verdampt snel. De scepsis van de wetenschappelijke gemeenschap is niet gemakkelijk te overwinnen, deels omdat, zo vermoedt hij, kwantumverstrengeling een natuurlijk proces is en geen commercieel product dat op verkoop is gericht. "We hebben geprobeerd de frequenties te registreren onder Wet 36, maar ik kreeg een vrijstelling omdat de frequenties op zich geen product zijn en daarom niet geregistreerd kunnen worden."
Een onderzoeker in de land- en tuinbouw zegt dat hij vaak gevraagd wordt naar zijn mening over kwantumverstrengeling, of het manipuleren van ongedierte door middel van frequenties. Of de principes achter de theorie goed zijn of niet, is volgens hem minder belangrijk dan of het principe onder herhaalbare omstandigheden is getest door onbevooroordeelde partijen.
De wetenschapper heeft nooit gerelateerd onderzoek in academische tijdschriften gezien en zegt te betwijfelen of het grondig getest is. Du Plessis zegt dat veel telers en andere partijen hun eigen proeven doen naar de effectiviteit van de frequenties. "Uiteindelijk is het bewijs in de pudding", stelt de wetenschapper. "De land- en tuinbouw is erg resultaatgericht: je hebt plagen of je hebt ze niet. Als ze kunnen bewijzen dat de frequenties de plaagdruk verlagen en als ze kunnen aantonen dat er een effectgrootte is en dat het beter werkt dan een chemisch middel, dan zou elke teler het willen gebruiken."
Voor meer informatie:
Jan du Plessis
AgriFrequencies
[email protected]
https://www.agrifrequencies.com