Innoveren in de aardappelsector lijkt misschien lastig, maar Matteo Freddi van het Italiaanse aardappel- en uienbedrijf Freddi 1926 zet op de vakbeurs Marca (Bologna, 15-16 januari 2025) in op iets nieuws. "We richten ons op aardappelrassen met een laag caloriegehalte", stelt Freddi. "Deze rassen passen perfect bij de moderne voedingsbehoeften. Het gaat om een knol die ongeveer 25% minder calorieën bevat dan een standaardaardappel, wat is aangetoond door laboratoriumonderzoek."
"De Fit Pat, onze low-carb aardappel", vervolgt Freddi, "is ideaal voor de retail en richt zich op een jong publiek dat bewust met voeding bezig is. We werken niet met één enkel ras, maar hebben meerdere variëteiten om het hele jaar door de beste kwaliteit aan te kunnen bieden."
Sinds 1 januari is het bedrijf officieel van naam veranderd naar Freddi 1926. De broers Andrea en Matteo staan nu samen aan het roer. "We blijven bouwen op bijna 100 jaar geschiedenis, waarbij we traditie combineren met innovatie."
Over de marktsituatie vertelt Matteo Freddi dat de periode voor Kerst en de feestdagen positief verlopen zijn, met een goede afzet. "We zijn tevreden over de volumes aardappelen en uien die we hebben afgezet. Het enige minpuntje waren de Borettana uien, waarvan de volumes wat tegenvielen. Maar verder kunnen we niet klagen."
Voor meer informatie:
Freddi 1926 srl
Via Lama, 41
Calerno di S. Ilario d'Enza (RE) – Italië
Tel: +39 (0)522 679831
[email protected]
www.cipollefreddi.it