Bejo kondigt aan dat Bejo's Samantha is genomineerd voor de prestigieuze Fruit Logistica Innovation Award 2025. Samantha, de eerste savooie spitskool ter wereld, met een compacte vorm en een lange houdbaarheid. Dit maakt haar ideaal voor salades, roerbak- en grillgerechten.
Samantha onderscheidt zich door haar vorm en textuur binnen de traditionele koolcategorie. Haar uiterlijk en compacte formaat maken de kool zeer geschikt voor het groenteschap. Bovendien is ze gebruiksvriendelijk voor consumenten: gemakkelijk te snijden, verwerken en verpakken. Samantha heeft een lichtzoete smaak, is rijk aan vezels en vitamines, en past in de plantaardige trend.
Deze savooie spitskool biedt commerciƫle voordelen dankzij haar compacte formaat en spitse vorm, wat efficiƫnte verpakking en transport mogelijk maakt en afval vermindert. De spitskool kan geseald worden, wat de houdbaarheid verlengt. Dit draagt bij aan minder verspilling. Samantha speelt in op de plantaardige trend als een vezelrijke, voedzame optie.
Bron: Bejo