Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Behr viert 130e verjaardag in Berlijn:

"De teelt is het hart van ons bedrijf, toen en nu"

Er is alle reden om feest te vieren op de Fruit Logistica in Berlijn. In 2025 kijkt het familiebedrijf Behr namelijk terug op 130 jaar ondernemerschap. Op de gezamenlijke stand met de telersvereniging Mecklenburger Ernte kunnen gasten daarom naast de vooruitzichten voor het komende seizoen enkele verjaardagsverrassingen en culinaire hoogtepunten verwachten van Jan Aigner, de winnaar van het eerste seizoen van het bekende tv-kookprogramma "The Taste".

De roots van Behr liggen in het kleine dorpje Rosenweide, 25 kilometer ten zuiden van Hamburg. De hoofdlocatie bevindt zich vandaag de dag nog steeds in deze regio, in Seevetal-Ohlendorf in Nedersaksen. Andere vestigingen bevinden zich in Mecklenburg-Vorpommern, Hessen, Polen en in de Spaanse regio Murcia. "Dankzij onze eigen teeltlocaties in verschillende regio's in Duitsland en Spanje en onze nauwe samenwerking met andere telers van Mecklenburger Ernte in Nedersaksen, Sleeswijk-Holstein en Noordrijn-Westfalen, kunnen we het hele jaar door een breed assortiment producten aanbieden, zowel conventioneel als biologisch", zegt Christine Behr, Chief Sales Officer van Behr AG. "Ons assortiment omvat nu meer dan 60 soorten groenten, van diverse salades tot kool, wortel-, knol- en vruchtgroenten. Ons biologische assortiment omvat 20 gewassen."

Links: Op de velden van Behr wordt de modernste teelt- en oogsttechnologie gebruikt.
Rechts: Rudolf en zijn dochter Christine staan samen aan het roer van het familiebedrijf.

Groenten telen op ongeveer 4.000 hectare
"Toen en nu is de teelt het hart van ons bedrijf", zegt Rudolf Behr, CEO van Behr AG. "In 1885 was ons teeltgebied slechts 1,5 hectare groot. Vandaag de dag telen we in de loop van het jaar ongeveer 4.000 hectare vollegrondsgroenten, waarvan meer dan 600 hectare biologisch."

Het startschot voor de groei van het familiebedrijf was de introductie van ijsbergsla op de Duitse markt in de vorm zoals we die vandaag kennen. "De kropvorming die kenmerkend is voor ijsbergsla kwam er gewoon niet in de eerste teeltproeven", herinnert Rudolf Behr zich. "Pas in 1977, toen een Amerikaans ras van het type 'Saladin' toevallig twee weken langer in een proefveld bleef staan, ook al had de sla als een mislukking moeten worden gemaaid, ontwikkelde de ijsbergsla zijn karakteristieke krop. Het eerste juiste ras was gevonden en bovenal werd het concept begrepen: ijsbergsla heeft gewoon iets meer groeitijd nodig dan de gewone sla uit die tijd", zegt Rudolf Behr. Vandaag de dag teelt Behr ongeveer 60 miljoen kroppen ijsbergsla per jaar.

Uitgebreide service voor alle aspecten van vollegrondsgroenten
Naast teelt en afzet combineert de Behr-Gruppe ook teeltadvies, kwaliteitsborging en -controle en logistiek onder één dak. Zo biedt het bedrijf zijn klanten een optimale productveiligheid en kwaliteit van hun groenten.

Bezoek het bedrijf op de Fruit Logistica: Hal 20, Stand A-50

Voor meer informatie:
Christine Behr
BEHR AG
Parkstraße 2
21220 Seevetal - Ohlendorf, Duitsland
Tel: +49 (0)4185 79 77 734
[email protected]
www.behr-ag.com

Publicatiedatum: