Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
wegens ongeoorloofde verkoop van Tango mandarijn

Nador Cott klaagt negen Britse retailers aan

Nador Cott Protection, een bedrijf gespecialiseerd in wetenschappelijk onderzoek en ontwikkeling, en houder van de intellectuele-eigendomsrechten voor de Nadorcott-mandarijn onder het Britse kwekersrecht, heeft een rechtszaak aangespannen tegen negen grote retailers in het VK wegens ongeoorloofde verkoop van de Tango/Tang Gold-mandarijn. Op 2 januari 2025 spande Nador Cott een rechtszaak aan tegen Asda, de op één na grootste retailer in het VK, wegens octrooi-inbreuk, na een succesvolle schikking met Sainsbury's in het voorgaande jaar.

De rechtszaak benadrukt het belang van intellectuele-eigendomsrechten in de land- en tuinbouwsector en richt zich op de "Tang Gold"-mandarijn als een "essentieel afgeleid ras" van de Nadorcott-mandarijn, dat wordt beschermd door het Britse kwekersrecht. Deze zaak belicht de uitdagingen van land- en tuinbouw en de commercialisering van specifieke plantenvariëteiten in verschillende rechtsgebieden. Het ongeoorloofde gebruik van gepatenteerde variëteiten, vooral door grote, wereldwijd opererende retailketens, is een groeiend probleem.

Door gerechtelijke stappen te ondernemen wil Nador Cott haar investering in de veredeling en ontwikkeling van de "Tang Gold" mandarijn, waarmee aanzienlijke onderzoeks- en ontwikkelingskosten gemoeid zijn, veiligstellen. Deze zaak is van cruciaal belang voor advocaten op het gebied van intellectueel eigendom, omdat het het snijpunt laat zien tussen tuinbouwinnovatie en de handhaving van octrooirechten, aangezien entiteiten streven naar een evenwicht tussen concurrerende praktijken en wettelijke bescherming voor hun unieke land- en tuinbouwproducten.

Bron: Pail Solicitors

Publicatiedatum: