Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vannu is Groenterestaurant van het jaar

Afgelopen week zijn de Gault&Millau 2025 Awards in 18 categorieën uitgereikt aan toprestaurants in Nederland. Een van de awards is Groenterestaurant van het jaar, die ging naar Vannu, groenterestaurant in Bavel. Het restaurant is vijf jaar geleden gestart, maar wist zich al snel in de picture te spelen. "Enkele maanden geleden heeft Foodreporter in samenwerking met Gault&Millau een prachtig videoverslag gemaakt over Vannu, dat voor het eerst te zien zou zijn tijdens de jubileumeditie van New Chefs on the Block. Terwijl we nog aan het bijkomen waren van de emoties na het zien van de film, zaten we aansluitend in de zaal voor de uitreiking van de Gault&Millau Awards. En ja! Meteen hoorden we onze naam: Groenterestaurant van het jaar", zo laat Chef & mede-eigenaar weten via LinkedIn.

Vannu heeft een lange geschiedenis. In 1953 werd tussen Bavel en het Ulvenhoutse bos, ten zuidoosten van Breda, restaurant Van Ouds geopend op de plek waar een oude boerderij op Bevrijdingsdag door brand werd verwoest. In 2023 hebben Gijs Kemmeren en Iris Saaman dat restaurant overgenomen en omgedoopt tot Vannu. De Nederlandse eetcultuur dient als inspiratiebron voor het team van Vannu.

Gijs Kemmeren staat aan het roer waarbij hij gebruikmaakt van diverse technieken en inspiratie om unieke gerechten te creëren. Gijs Kemmeren heeft ervaring opgedaan bij verschillende toprestaurants en ontdekte zijn liefde voor de groentekeuken als chef bij het vegetarische restaurant Herberg de Kop van 't Land. Hier ontwikkelde hij zijn eigen authentieke en creatieve stijl. Na enkele jaren ondernemen met zijn bedrijf GKFoods, dat bekendheid verwierf met de Dry Aged rode biet, zet hij zijn culinaire visie voort in Vannu. In de keuken wordt hij bijgestaan door sous-chef Pierre van der Zee.

Iris Saaman werkte eerst in de groentekeuken van Herberg de Kop van 't Land. Met een ondernemende geest bedacht en realiseerde ze het Oogstpark in Dordrecht, waar ze kookte met verse ingrediënten uit haar eigen kas.

Bron: Gault&Millau, LinkedIn

Publicatiedatum: