Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Regeneratief geteelde ‘No Shit’ groenten in vers bereide maaltijden

Toekomstbestendige landbouw toegankelijker maken. Met die ambitie introduceert online supermarkt Crisp vanaf vandaag kant-en-klare maaltijden, die bereid zijn met biologische groenten die tevens regeneratief zijn verbouwd. Zo maken de chefs van Crisp de Thaise pompoensoep en een rodebietensalade nu met verse oogst van familieboerderij Zonnegoed in Ens.

Daar is agrariër Joost van Strien aangesloten bij de 'No Shit Food'-movement. Deze beweging zet zich in voor natuurinclusieve kringlooplandbouw om de bodem te herstellen, waterkwaliteit te verbeteren en biodiversiteit te vergroten. Sinds vorig jaar biedt Crisp in de app al verse, regeneratieve groenten aan. Met de bereiding van kant-en-klare maaltijden wil Crisp de impact van deze duurzame landbouwvorm vergroten door deze ingrediënten ook te verwaarden in vers bereide gerechten.

Groeiende categorie
Binnen de ketensamenwerking Boeren Natuurlijk van MVO Nederland, een bedrijvennetwerk van duurzame ondernemers, werkt Crisp er actief aan om regeneratief geteelde producten op de kaart te zetten en de voedselketen van binnenuit te veranderen, zo geven ze aan. "Er is een duidelijk groeiende consumentenbehoefte naar gemakkelijke, verse en gezonde maaltijden die je meteen kunt eten, of alleen nog maar hoeft op te warmen," vertelt Michiel Roodenburg, medeoprichter bij Crisp. "Het omzetaandeel van onze Vers Bereid-categorie steeg het afgelopen jaar met meer dan 10 procent. We vergroten de positieve impact van natuurlijke landbouw, doordat we in deze categorie ook steeds vaker gebruik maken van regeneratieve producten. En dit moeten er steeds meer worden."

Groenten die de bodem boosten
Vanaf vandaag staat het eerste gerecht met regeneratieve groenten op het menu: een soep, bereid met de pompoenen van regeneratieve boerderij Zonnegoed. Later deze maand volgt een bietensalade met geitenkaas. "Goed eten begint bij een gezonde bodem," vindt strokenteler Joost van Strien. "Efficiënte voedselproductie, natuurherstel en ecologische kringloop gaat op onze boerderij hand in hand. We werken met teeltsystemen die de bodem verbeteren, CO₂ opslaan en de biodiversiteit vergroten. Zo verbouwen we op geheel plantaardige wijze groenten die de bodem boosten. Het zou mooi zijn als meer supermarkten volgen om een bewuste keuze te maken in aanbod dat de voedselketen versterkt, in plaats van verder uitput."

De Crisp Vers Bereid bietensalade is verkrijgbaar voor €4,49 voor 200 gram, en de pompoensoep is verkrijgbaar voor €4,99 voor 475 ml.

Voor meer informatie:
Crisp
service@crisp.nl
www.crisp.nl

Publicatiedatum: