De uienoogst bij Premium Fresh in Tasmanië begon in januari. "Februari was wat traag door de natte lente die we hadden, en het was moeilijk om de verwachte hoeveelheid te oogsten," legt Jim Ertler van Premium Fresh uit.
"De kwaliteit is goed, maar we lopen 2 tot 3 weken achter op schema. In het begin hadden we wat problemen met de sortering, maar die zijn nu opgelost. De latere oogst betekent echter dat we onze volumes in een korter tijdsbestek moeten verzenden, wat de productie voor de export onder druk zet. Het vasteland heeft het warmer gehad dan normaal, dus we zullen moeten afwachten hoe dat de kwaliteit beïnvloedt."
Jim gaf aan dat de markten over het algemeen positief zijn. "De binnenlandse markt voor rode uien is dit jaar sterk, maar dit zal volgend jaar waarschijnlijk veranderen zodra telers meer gaan planten. Er zijn nog steeds veel uien beschikbaar in Europa en Nieuw-Zeeland, maar de kwaliteit is op sommige plekken wat twijfelachtig."
"We hebben goede hoop dat het Suezkanaal open is tegen de tijd dat we gaan verschepen, maar we rekenen er niet op. We hebben gepland om de alternatieve route te nemen, maar als het kanaal opengaat, is dat mooi meegenomen."
De export begint in de eerste week van maart en duurt tot april.
Voor meer informatie:
Jim Ertler
Premium Fresh Tasmania
Tel: +61 3649 888 88
jim.ertler@premiumfresh.com.au
www.premiumfresh.com.au