Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sipo (Italië)

"Monniksbaard kondigt de lente aan"

"Consumenten zijn dol op monniksbaard. Het is een typische voorjaarsgroente. Ondanks dat de prijs momenteel aan de hoge kant is, loopt de afzet goed", zegt Massimiliano Ceccarini, directeur van het Italiaanse handelsbedrijf Sipo. Hij bracht een bezoek aan het teeltbedrijf van Roberto Bologna in de provincie Rimini.

"Ik teel monniksbaard in een verwarmde kas", legt Bologna uit. "Daardoor kan ik de oogst vervroegen. Dit jaar zijn we rond 25 februari begonnen. Het is een robuust gewas dat, mits goed beheerd, geen gewasbeschermingsmiddelen nodig heeft. Wel is het cruciaal om te roteren en niet steeds dezelfde kas te gebruiken."

Roberto Bologna (links) en Massimiliano Ceccarini

"Op dit moment krijgt de teler bijna €4 per kilo", voegt Ceccarini toe. "Naast de teeltkosten weegt ook het feit mee dat de oogst volledig met de hand gebeurt. Wij bieden monniksbaard los in bosjes aan, of verpakt in karton of plastic, met een standaardgewicht van 300 gram. De supermarktketens bepalen zelf welk formaat het beste bij hun klanten past."

De lokaal geteelde monniksbaard wordt verkocht onder het merk Verdure di Romagna, terwijl die uit andere regio's, zoals Lazio, het label Sapori del mio Orto dragen. Beide zijn gevestigde merknamen van Sipo.

"Een van de belangrijkste aspecten voor ons is de snelheid van oogst tot verpakking", benadrukt Ceccarini. "Omdat onze telers in Romagna zich op slechts enkele kilometers van ons pakstation bevinden, kunnen we de keten extreem kort houden. Roberto Bologna, bijvoorbeeld, zit op iets meer dan een kilometer afstand. Zodra de monniksbaard binnenkomt, wordt het meteen verpakt en verzonden. Zo ligt het binnen 24 uur in de winkel."

Voor meer informatie:
Sipo Srl
Via Fermignano 20
47814 Bellaria Igea Marina (RN) – Italië
Tel: +39 (0)541 339711
sipo@sipo.it
www.sipo.it

Voor meer informatie:
Riccardo Giacomini
Tel: +44 794 9425912
sipo@sipolondon.uk
www.sipolondon.uk