Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Onverwachte vraag naar Griekse kiwi's"

Maart zal naar verwachting een spannende maand worden voor de Griekse kiwisector, aldus Christos Paschalidis, eigenaar van het koelschip C. Paschalidis Co. "Elk seizoen nemen we maatregelen om altijd een aantal containers klaar te hebben staan om te voldoen aan plotselinge behoeften die kunnen ontstaan in de handel in groenten en fruit. Normaal gesproken gebruiken we niet al deze voorraad, maar deze maand maart zal dat anders zijn. We verwachten een grotere toestroom van aanvragen van kiwileveranciers en ik denk dat we al onze reserves zullen gebruiken."

"Ons bedrijf heeft twee teams van koelcontainertechnici permanent gestationeerd in Piraeus en Thessaloniki, die voortdurend in contact staan met de leveranciers van fruit. Dit seizoen zijn we gewaarschuwd voor de beperkte houdbaarheid van kiwi's in de koelkamers en we verwachten dat exporteurs hun voorraden uiterlijk eind maart proberen te verkopen, anders zullen ze grote verliezen lijden. Daarom hebben we containers veiliggesteld voor plotselinge extra aanvragen van kiwileveranciers in maart. Ik denk dat ze zich nu al haasten om hun voorraad te verkopen," aldus de Griekse ondernemer.

Paschalidis levert schone, gebruiksklare koelcontainers aan fruitleveranciers. "Ons werk is veel complexer dan het op het eerste gezicht lijkt. Het gaat niet alleen om technische oplossingen die we verkrijgen door technische seminars van containerbouwers bij te wonen. We moeten ons ook goed bewust zijn van de specifieke kenmerken van elk seizoen, zoals de beperkte houdbaarheid van kiwi's, om altijd in de behoeften van onze klanten te kunnen voorzien. Onze klanten zijn maritieme bedrijven, die de aanvragen van de exporteurs ontvangen."

"We moeten echter ook de specifieke behoeften kennen van elke fruitleverancier, waarvan we de producten behandelen. We passen een persoonlijke aanpak toe en volgen meer dan strikte regels om de kwaliteit van de producten te garanderen. Zelfs de temperatuursensoren die we in het fruit plaatsen zijn gesteriliseerd om besmetting tijdens het transport te voorkomen," voegt hij eraan toe.

De Griekse ondernemer houdt zich al 25 jaar bezig met het koeltransport van kiwi's en heeft sindsdien grote verbeteringen gezien. Hij zegt: "Rekening houdend met wat wij en andere bedrijven waarnemen, zou ik zeggen dat de Griekse handel in kiwi's de afgelopen seizoenen met 5% j-o-j is toegenomen. Kavala en Pieria zijn de plaatsen waar de grootste groei van kiwi's wordt waargenomen. Er zijn echter ook aanzienlijke kwaliteitsverbeteringen. Acht van de tien Griekse pakstations zijn uitgerust met moderne technologie, waarmee ze kunnen voldoen aan de strengste kwaliteitsnormen, zoals die van de markt in New York."

Voor meer informatie:
Christos Paschalidis
C. Paschalidis Co
Tel: +30 210 400 6671
gpteam@paschalidis-co.gr