Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Podcast Nieuw Voer

"Het ontrafelen van de geheimen van de champignon"

In de nieuwste aflevering van Nieuw Voer gaat Jan Klerken in gesprek met Alexander Prinsen over het ondernemerschap en het ontrafelen van de geheimen van champignon van rond 5.000 inhoudsstoffen. Jan legt uit waarom nieuwsgierigheid zo belangrijk is als je gaat innoveren om te ontdekken wat de wereld te bieden heeft voor de vragen die ontstaan. Of zoals hij dat aangeeft: Vooruit-denken en niet na-denken, anders dan ben je te laat. En tot slot hoe het hebben van grote ambities als ondernemer hem uiteindelijk tot bezinning heeft gebracht over wat in het leven er echt toe doet en vooral wat hij nooit meer wil gaan doen.

In zijn hele leven staat de schimmel Agaricus bisporus, de champignon, centraal zonder dat hij zich bewust afvroeg welke inhoudsstoffen er allemaal inzitten. En sinds hij begon te realiseren wat die champignon zo allemaal kan en doet, is Jan met verschillende partners gaan experimenten om te achterhalen wat je er allemaal mee kan doen. En dat was het begin van een grote ontdekkingstocht dat hem naar Penstate University (belangrijkste Amerikaanse landbouw universiteit), de Fujian Universiteit in China (de bakermat van de paddenstoelen teelt) en Wageningen Universiteit. Uiteindelijk kwam hij terecht bij toenmalig DSM waar ze een testopstelling hadden staan die alle voor zover bekende inhoudsstoffen kan detecteren. En wat bleek, zijn champignon bevat meer dan 5.000 inhoudsstoffen.

Bron: Nieuw Voer

Publicatiedatum: