Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Egyptisch seizoen voor gedroogde knoflook iets later van start

"Het Egyptische knoflookseizoen begon in januari met hogere volumes dan vorig jaar. Deze sector in Egypte blijft het goed doen dankzij de constante kwaliteit, de grote vraag en de rustige concurrentie," aldus Ralph Nakhal, CEO van Tomna for Agricultural Investment.

"We zijn in januari begonnen met het leveren van verse groene knoflook. Momenteel zijn we in de oogst- en bewerkingsfase voor ons droge en halfdroge knoflookseizoen. De kwaliteit is echt goed dit seizoen, zelfs beter dan vorig seizoen, dankzij een zeer goede winter, met veel grote maten."

"De vraag is voortdurend hoog in verschillende markten, waaronder Brazilië, de Europese Unie, Taiwan en Noord-Amerika. We hebben onze prijzen hetzelfde gehouden als vorig seizoen of iets hoger. Zelfs met een lichte stijging blijven onze prijzen onder die van de concurrentie," vervolgt Nakhal.

Het huidige droge knoflookseizoen begint dit jaar later dan gebruikelijk: "Normaal begint het seizoen voor droge en halfdroge knoflook in de eerste week van maart. Dit jaar is de knoflook echter pas vorige week begonnen met het vormen van tenen vanwege de langere winterperiode."

Het bedrijf, dat ook knoflook teelt in Chili, zal aanwezig zijn op Fruit Attraction in São Paulo. "We verwelkomen bezoekers van 25 tot 27 maart op stand G116," besluit Nakhal.

Voor meer informatie:
Ralph Nakhal
Tomna for Agricultural Investment
Tel: +20 100 2717 275
ralph@tomna.farm
www.tomna.farm