Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer voedselverspilling door schaamte: waarom wordt er geen doggybag gevraagd?

Hoewel een doggybag een eenvoudige manier is om voedselverspilling tegen te gaan, blijkt dat vooral jongere generaties er minder vaak om vragen, meldt Metronieuws. Schaamte en sociale stigma's spelen hierbij een rol, vooral tijdens dates of sociale gelegenheden.

Volgens onderzoek verspillen Amerikanen jaarlijks gemiddeld 24 kilo voedsel per persoon in restaurants. Gemakkelijke toegang tot maaltijdbezorging maakt restjes meenemen minder aantrekkelijk, vooral voor Gen Z. Experts adviseren restaurants om doggybags actief aan te bieden om verspilling te verminderen.

Klik hier om meer te lezen