Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Ons product is makkelijker dan spinazie en gezonder dan boerenkool"

© GreenOnyx"We hebben een sterke basis gelegd, onze technologie gevalideerd en de vraag ernaar bewezen. Het opschalen naar de Amerikaanse markt is niet alleen een kans; het is een noodzakelijke volgende stap in onze reis om groenten en fruit opnieuw te definiëren," zegt dr. Tsipi Shoham, CEO en medeoprichter van GreenOnyx, een Israëlische startup en teler van waterlinzen, genaamd Wanna Greens.

'Een nieuwe standaard in AGF'
Hoewel de teelt van waterlinzen niet gebruikelijk is, hebben sommige telers hun zinnen gezet op de teelt van het product. Maar vaak zonder strenge voedselveiligheidsmaatregelen is het product erg gevoelig voor verontreiniging en kwaliteitsverlies. Traditionele in kassen geteelde bladgroenten hebben vaak te maken met besmettingsrisico's en een beperkte houdbaarheid. Sommige soorten worden gedroogd of verwerkt om de bruikbaarheid te verlengen, maar daarbij verliezen ze hun versheid volledig, wat resulteert in een product dat ver afstaat van de kwaliteiten van echt verse groente, zoals Shoham uitlegt.

GreenOnyx heeft een volledig gesloten, steriele en geautomatiseerde teeltomgeving ontwikkeld om deze buitengewoon voedzame plant in zijn verse, levende vorm te telen zonder afbreuk te doen aan de veiligheid, kwaliteit of houdbaarheid. "Deze doorbraak stelt ons in staat om ongeëvenaarde netheid, consistentie en echte versheid te leveren. Voor het eerst kan deze krachtige groente vers, veilig, lokaal en jaarrond worden geteeld, precies zoals de natuur het bedoeld heeft, maar met de betrouwbaarheid en precisie van moderne technologie," zegt Shoham.

© GreenOnyx

Kwantumlandbouw
De technologie van GreenOnyx is geïnspireerd op de kwantumeenheden in de natuur, compacte teeltkamers die schaalbaar zijn door ze te vermenigvuldigen. Elke fase van de teelt, van zaaien tot oogsten en verpakken, is volledig geautomatiseerd, wat zorgt voor precisie en efficiëntie tijdens het hele proces.

Deze modulaire aanpak maakt flexibiliteit in productievolumes mogelijk, waardoor de activiteiten kunnen worden afgestemd op verschillende markten en lokale partners. "Ons bedrijfsmodel heeft als doel om deze teeltfaciliteiten te verkopen", legt Shoham uit. "Maar eerst zetten we onze faciliteit op in de VS om de rendabiliteit aan te tonen en de marktvraag te valideren. Dit zal de weg vrijmaken voor de massamarkt en de basiskwaliteit creëren waar we naar op zoek zijn."

GreenOnyx is klaar om gegevens te delen over zijn prestaties, opbrengst en energieverbruik, belangrijke meetgegevens die de efficiëntie van zijn teeltbedrijf benadrukken. "We hebben uitstekende waarden bereikt dankzij onze kwantumschaalbenadering. Het selecteren van de juiste gewassen voor binnenteelt is cruciaal en onze aanpak zorgt voor een hoge output met een geoptimaliseerd gebruik van hulpbronnen."

© GreenOnyx

Een gemakkelijke toevoeging aan elke maaltijd
GreenOnyx wil zich positioneren als de leverancier van deze oplossing en heeft zijn product, WannaGreens, in Israël geïntroduceerd en is klaar voor de Amerikaanse retailmarkt. Door het opbouwen van bewustzijn door middel van strategische samenwerkingen en influencers, is Wanna Greens klaar om verse voeding in de VS te herdefiniëren.

De vraag van consumenten naar verse, gemakkelijke en voedzame voeding is wereldwijd hoger dan ooit. Volgens Shoham begrijpt meer dan 50% van de consumenten al het belang van het eten van bladgroenten, "ze hebben alleen een oplossing nodig die bij hun levensstijl past." Het product absorbeert de smaken van de omringende gerechten en kan gemakkelijk aan elke maaltijd worden toegevoegd. "Consumenten vinden het makkelijker dan spinazie, gezonder dan boerenkool en perfect om moeiteloos aan maaltijden toe te voegen. Nu de vraag al groter is dan het aanbod, richten we ons op het opschalen van onze activiteiten om aan de marktbehoefte te voldoen," voegt ze eraan toe.

© GreenOnyx

Integratie in de massamarkt
Onze visie is om van verse, nutriëntrijke greens een dagelijks basisproduct te maken, dat naadloos wordt geïntegreerd in het leven van consumenten bij alle maaltijdmomenten. In de loop der jaren is Wanna Greens al doorgedrongen tot de harten van Amerikaanse fijnproevers en staat het op het menu van grote restaurants in New York, waaronder twee- en driesterrenrestaurants.

"Nu onze technologie klaar is om op te schalen, bereiden we ons voor om de schappen van retailketens te bereiken in elke regio waar een QFarm is gevestigd. Door samen te werken met grote retailers, leveranciers van voedingsmiddelen en lokale distributienetwerken, wil GreenOnyx gezonde, moeiteloze voeding onderdeel maken van het dagelijks leven voor iedereen," merkt Tsipi op. "We introduceren niet alleen een product; we introduceren een nieuwe manier van denken over verse voeding," voegt ze eraan toe.

Voor meer informatie:
Tsipi Shoham, CEO en medeoprichter
GreenOnyx
info@greenonyx.biz
www.greenonyx.ag