Terraviva AG, opgericht in 1946, biedt 100 procent biologische agf aan, bij voorkeur met het Bio Suisse Bud-label. Tegenwoordig verenigt het zo'n 90 biologische producenten uit heel Zwitserland, "van het Bodenmeer tot het Lac Léman", zo vertelt Martin Koller, consultant van InnoPlattform Bio. Deze brede geografische spreiding is geen toeval. "Het stelt ons in staat de risico's van het weer, ziekten en plagen beter te spreiden."
© Terraviva AG
In 2024 werd in Kerzers een nieuw, ultramodern bedrijfsgebouw geopend - een mijlpaal voor de biologische groentehandel. Bijna een hectare ruimte wordt gebruikt voor opslag, wassen, sorteren en verpakken. "We verwerken hier ongeveer 25.000 tot 30.000 ton biologische groenten per jaar," legt CEO Werner Brunner uit. Klassieke groenten zoals wortelen en aardappelen domineren. Zonnenpanelen leveren groene stroom en 90 procent van het waswater wordt hergebruikt. "Hierdoor kunnen we ongeveer 80 procent zoet water besparen," zegt Juha Pfister, hoofd technologie en infrastructuur bij Terraviva AG. Een interessaant detail: er is een aparte waterkringloop voor selderij en rode bieten. "Omdat selderij allergieën kan veroorzaken en bieten het water rood kleuren," legt Juha Pfister uit.
Voor meer informatie:Terraviva ag
Treitenstrasse 2
3210 Kerzers, Zwitserlaand
Tel. +41 (0)31 750 57 50
info@terraviva.ch
www.terraviva.bio