Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Espárragos de Novillas

Spaanse witte aspergeoogst begint nu pas

De regen heeft dit jaar een grote rol gespeeld bij de start van het witte aspergeseizoen in de Noord-Spaanse Ebro-regio. De oogst begon later dan gebruikelijk. Volgens Jorge Sofín van Espárragos de Novillas zijn zij een uitzondering: "Wij zijn drie weken geleden begonnen met oogsten. We hadden geluk dat we de aspergebedden konden voorbereiden voordat de regen het land onbegaanbaar maakte. Die voorsprong heeft ons geholpen om onze asperges eerder op de markt te brengen."

© Espárragos de Novillas

Sofín verwacht dat de opbrengst vergelijkbaar zal zijn met vorig jaar. De maatvoering is goed en zal naar verwachting verbeteren naarmate het seizoen vordert. Dat is positief, want in de versmarkt zijn grotere maten zeer gewild, vooral in de horeca.

"De vraag is goed. Rond Pasen is het altijd wat lastiger, omdat veel winkels gesloten zijn. En met de huidige economische situatie is het moeilijk om de asperges voor de gewenste prijs af te zetten. Toch zijn we tevreden. We slagen erin om de prijs van ons kwaliteitsproduct te verdedigen tegen de prijsdruk van grote supermarkten."

© Espárragos de Novillas

Espárragos de Novillas zet de asperges af binnen Spanje, voornamelijk aan speciaalzaken en toprestaurants, waaronder enkele met Michelin-sterren. Toch is er ook internationale interesse.

"Elk jaar krijgen we aan het begin van het seizoen veel aanvragen uit Europa. De vraag is groot. We zijn een familiebedrijf en hebben ons tot nu toe op de Spaanse markt gericht, maar we groeien elk jaar en sluiten export in de toekomst niet uit."

Het bedrijf teelt de rassen Grolim en Herkolim, die bekendstaan om hun grote en kwalitatief hoogwaardige asperges gedurende het hele seizoen. Het product wordt op de markt gebracht onder de kwaliteitslabels Reyno Gourmet en Aragón Alimentos Nobles.

"Hoewel wij eerder zijn begonnen dan andere telers, is de algemene start van het seizoen later dan normaal. Daardoor kunnen we waarschijnlijk tot in juni blijven oogsten."

Voor meer informatie:
Espárragos de Novillas
C/ Francisco de Goya 24
50530 Novillas (Zaragoza) – Spanje
Tel: +34 676 257 389
esparragodenovillas@gmail.com
https://esparragodenovillas.com/