Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Thanos Motsiopoulos van Nutrifrucht

"Grieks steenfruitseizoen onzeker door koudefront"

Van 10 tot 12 april verzamelde de internationale fruitsector zich in de Griekse havenstad Thessaloniki voor Freskon 2025. Met bijna 300 exposanten en circa 5.000 vakbezoekers uit zo'n veertig landen kunnen de organisatoren terugkijken op een geslaagde editie. De openingsdag werd echter letterlijk overschaduwd door stakingen op nationale luchthavens, waardoor veel bezoekers niet op tijd konden arriveren. De tweede en derde dag kenden daarentegen een uitstekende opkomst, zo bevestigen zowel exposanten als bezoekers.

"Het koude front had een duidelijke invloed op de lokale handel," zegt Thanos Motsiopoulos, Sales Manager bij Nutrifrucht, gevestigd in het Duitse Unterföhring. Het bedrijf, voorheen bekend als Oettle & Griesmeyer, is gespecialiseerd in de import en afzet van Griekse groenten en fruit, met een focus op steenfruit. "De huidige weersomstandigheden brengen de start van het komende perzik- en nectarineoogstseizoen in gevaar, wat zorgt voor aanzienlijke onzekerheid binnen de sector."

© Nutrifrucht GmbHHet team van Nutrifrucht: van links naar rechts: Thanos Motsiopoulos, Thomas Moulias en Dimitris Kremenopoulos

Gezellige, informele sfeer
Volgens Motsiopoulos lopen de weersvoorspellingen sterk uiteen tussen de verschillende regio's waar steenfruit wordt geteeld. "Het zal lastig zijn om vóór 20 mei een helder beeld te krijgen van hoe het seizoen zich zal ontwikkelen," aldus Motsiopoulos, die ook wijst op de impact van de koudegolf op het lopende aspergeseizoen.

Ondanks de onzekerheden kijkt het management van het Duits-Griekse bedrijf positief terug op zijn deelname aan de beurs. "Ook dit jaar vormde Freskon voor ons een uitstekend platform om de basis te leggen voor onze afzet in de komende maanden. Wat deze beurs bijzonder maakt, is de kwaliteit van de gesprekken die buiten de formele setting plaatsvinden, vooral in de vele restaurants in de stad. Die vriendelijke, informele sfeer is precies wat Freskon zo uniek maakt."

Voor meer informatie:
https://www.freskon-expo.gr/en/
https://www.nutrifrucht.de/