Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hans van Maurik, Fresh Goods Handler:

"Sous-vide gegaarde bieten in opmars binnen de AGF-handel"

Tholen - Na een carrière van meer dan 45 jaar in de AGF-handel is Hans van Maurik dit jaar een nieuwe uitdaging gestart. Als agent - opererend onder de naam Fresh Goods Handler - vermarkt hij sousvide gegaarde bieten op de Nederlandse, Belgische en Duitse markt.

© Izak Heijboer | AGF.nlHans van Mourik

© JovaigeBietenverwerking in Litouwen

Sous-vide is een gezonde kookmethode die smaak, voedingsstoffen en textuur van voedsel behoudt. "Onze rode bieten betrekken we uit Litouwen en zijn vacuüm verpakt erg lang houdbaar. Met name binnen horeca, foodservice, cateraars en industrie zijn deze bieten flink in opmars", vertelt Hans.

© Jovaige

De bieten van het Litouwse bedrijf Jovaige zijn los, maar ook als blokjes, sticks en julienne verkrijgbaar in verpakkingen van 250 gram tot 2,5 kilo. "Van april tot juli is ons piekseizoen. Dan zijn er nauwelijks bieten op de markt."

© Jovaige

© Jovaige

Daarnaast vertegenwoordigt Hans ook een breed assortiment sousvide gegaarde mais van The Farm Route. Het assortiment kan in een paar minuten op de BBQ, in de oven of de airfryer worden bereid. "De markt gaat steeds meer van dierlijk naar plantaardig. Onze producten passen perfect in deze trend. Ze zijn een perfecte keuze voor snelle, hoogwaardige maaltijden met minimale inspanning", vertelt Hans enthousiast. "Met de sous-vide methode koken we onze groenten in hun eigen sappen, wat zorgt voor optimale smaak, voedingswaarde en voedselveiligheid."

© Jovaige

"Ik ben jarenlang in de handel van verse AGF actief geweest, maar ervaar nu de voordelen van sous-vide gegaarde producten. Ze bieden niet alleen een uitzonderlijke smaak en textuur, maar besparen ook tijd tijdens de bereiding", vertelt Hans.

© Jovaige

Hij is verrast over de snelle opmars die de kant-en-klare maïs- en bietenproducten maken binnen de AGF-markt. "We hebben opslaglocaties in Benschop voor de bieten en in 's-Heerenhoek voor de maïs. Klanten kunnen per pallet bestellen en moeten zelf hun transport regelen. In die zin ben ik een echte dozenschuiver geworden in de goede zin van het woord, namelijk als schakel tussen de telers en de handel. Ik kijk ernaar uit om deze verkoop de komende jaren verder uit te bouwen."

© Jovaige

Voor meer informatie:
Hans van Maurik
Fresh Goods Handler
Boveneind NZ 74
3405 AJ Benschop
Mob: +316 4270 9672
hans@jovaige.nl