Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
20 jaar bij Albert Heijn

Jubileum maaltijdsalade gevierd met nieuwe producten

Volgende week is het precies 20 jaar geleden dat Albert Heijn als eerste Nederlandse supermarkt de maaltijdsalade introduceerde. Op deze manier kregen miljoenen Nederlanders de kans om nog makkelijker en sneller meer groente te eten. Sinds de introductie in 2005 is er veel gebeurd. Albert Heijn viert het jubileum onder meer met nieuwe producten en de overstap van witte naar volkoren koolhydraten, zo meldt de supermarktketen.

© Albert Heijn

In 2005 introduceerde Albert Heijn de maaltijdsalade. "Gemak stond centraal; klanten konden met dit nieuwe product diverse salades eten, zonder zelf in de keuken te staan. Door de jaren heen is het assortiment continu verder uitgebreid en vernieuwd. Vanaf volgende week wordt een nieuwe, gezondere stap gezet met de overstap van witte naar volkoren koolhydraten. Ook komt Albert Heijn met meer keuze uit glutenvrije of proteïnerijke maaltijden."

"Gemak en het eten van een lekkere maaltijd vol groente kunnen hand in hand gaan", aldus Constantijn Ninck Blok, directeur merchandising & formats bij Albert Heijn. "Dit bewijzen we nu al 20 jaar met ons brede assortiment maaltijdsalades. De afgelopen jaren hebben we veel geleerd en keken we continu hoe we gezondere keuzes makkelijker kunnen maken voor onze klanten. Zo zetten we nu producten over van witte naar volkoren koolhydraten. Klanten die minder tijd hebben, maar wel zin hebben in een voedzame maaltijd, bieden we daarmee nog meer keuze."

20 jaar maaltijdsalades
© Albert HeijnIn 2005 werd de kant-en-klare maaltijdsalade door Albert Heijn in Nederland geïntroduceerd met de introductie van maaltijdsalades met kip en tonijn. Zie de afbeelding rechts voor de aankondiging in de Allerhande uit 2005: "Vers nieuwtje: goedgevulde maaltijdsalades haalt u voortaan gewoon bij ons. Een lekkere maaltijdsalade met kip, bijvoorbeeld, of deze kant-en-klare salade Niçoise."

Door het grote succes werden nog hetzelfde jaar ook de salades met zalm en ham & mozzarella geïntroduceerd. Na de introductie van de maaltijdsalades volgden onder meer de kleine salades en salad bowls, waarmee Albert Heijn vorig jaar de Gekozen Huismerkproduct van het Jaar-verkiezing heeft gewonnen.

Vernieuwd assortiment: meer volkoren, glutenvrije of eiwitrijke keuzes
Het vernieuwde assortiment maaltijden en maaltijdsalades met volkoren koolhydraten bestaat vanaf volgende week uit 20 producten. "Alle producten zijn uitgebreid getest door een testpanel, waarbij de smaak van de vernieuwde salades even goed of beter beoordeeld moest worden dan de bestaande variant. Vanaf volgende week wordt verder duidelijk op de verpakking afgebeeld dat 12 producten binnen het kant & klaar assortiment geschikt zijn voor klanten die glutenvrij willen of moeten eten. Daarnaast introduceert Albert Heijn zes nieuwe maaltijden boordevol eiwitten binnen het eigen merk AH Protein voor klanten die behoefte hebben aan meer eiwitten in hun dieet."

Bron: Albert Heijn

Publicatiedatum: