Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

‘Lokaal’ voedsel bestaat niet (meer)

Een simpel patatje met mayo blijkt allesbehalve puur Nederlands. Zelfs als de aardappelen uit de Haarlemmermeer komen, zijn de olie, eieren, machines, energie, meststoffen en verpakking vaak geïmporteerd. Rabobank-experts Bernd Feenstra en Lambert van Horen betogen: Nederland kan als klein, dichtbevolkt land onmogelijk zonder agrarische import én export. Zelfs gewassen op Nederlandse klei zijn onderdeel van een complex, internationaal systeem. Het frietje met een internationaal sausje dus.

Bron: Foodlog