Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cressen Koppert Cress naar zo'n 70.000 restaurants wereldwijd

Rob Baan, oprichter en directeur van Koppert Cress, levert microgroenten aan meer dan 70.000 restaurants wereldwijd, waaronder veel sterrenrestaurants. Hij begon klein, maar brak door dankzij slimme marketing richting chef-koks zoals Ferran Adrià, zo vertelt hij aan Omroep West.

Naast succesvolle ondernemer is Baan ook een idealist: hij promoot gezonde voeding en streeft ernaar Nederland gezonder te maken met groenten. Hij investeert in duurzaamheid (volledig gasloos, LED-verlichting) en biedt zijn personeel dagelijks een gezonde lunch, waarvoor hij rechtszaken voert over de belastingregels.

Hij ontwikkelde al 80 nieuwe cressen en droomt van een 'medicinale cress'. Ondanks zijn leeftijd (69) blijft hij betrokken bij het bedrijf, al laat hij steeds meer taken over aan zijn kinderen en team. Zijn missie: een gezonder eetpatroon voor iedereen, met meer groente en minder dierlijk voedsel. Lees hier meer.

Publicatiedatum: