Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eco Farm (Italië)

"Wij brengen alleen rijpe meloenen op de markt"

Het seizoen van de netmeloenen is al van start gegaan in Sicilië, ondanks dat er nog steeds Senegalees product aanwezig is op de Europese markt. De eerste meloenen van telersvereniging Eco Farm zijn binnenkort in het schap te vinden.

"Begin april zetten we de eerste traditionele rassen en meloenen met rood vruchtvlees af. Van die laatste zullen we veel meer volumes beschikbaar hebben in vergelijking met vorig seizoen", zegt Carmelo Stagnitto, teelttechnicus bij Eco Farm.

Carmelo Stagnitto, teelttechnicus bij Eco Farm

"Op welke datum precies kunnen we nog niet zeggen, want Eco Farm start de oogst pas wanneer het fruit de juiste rijpheid heeft bereikt. Wat is immers het nut om het schap te overladen met een product dat de consument niet apprecieert? Dan beslist hij immers om het de week erop niet meer te kopen."

"De gemiddelde opbrengst per plant is dit jaar lager, maar daar staat tegenover dat de Brixwaarde, de maatsortering en de netvorming beter zijn. Het esthetische aspect is in dit opzicht een indicatie van de superieure smaak. Voor de evolutie van de marktprijzen is het nog even wachten."

De telersvereniging is gevestigd in Riesi, in het binnenland van Sicilië, en heeft teeltlocaties over een groot deel van het eiland: ongeveer 60 hectare vanaf Licata tot Palma di Montechiaro, dicht bij zee, waar de netmeloen het best gedijt. De afgelopen jaren is de export naar Noord-Europa aanzienlijk toegenomen, onder meer naar de supermarktketens.

Netmeloenen in tunnels

"Eco Farm gaat ook dit jaar aanzienlijk investeren in technologie en verwerkingsmachines", legt Stagnitto verder uit. "We richten ons op duurzaamheid, met een ruimer gebruik van nuttige insecten voor plaagbestrijding. Het is belangrijk dat de sector zich bewust wordt van deze toegevoegde waarde, zowel voor de kwaliteit als de voedselveiligheid van het fruit. Ons bedrijf volgt de richtlijnen van de belangrijkste supermarktketens met betrekking tot de MRL's."

Voor meer informatie:
Rocco Patrì
O.P. Eco Farm s.r.l.
Viale della Regione, 232
93100 Caltanissetta (Italië)
Tel: +39 (0)934 921558
info@ecofarmitalia.com
www.ecofarmitalia.com

Publicatiedatum: