Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Russische kastomatenproductie met 50% gestegen"

Vorige week hebben wij u geïnformeerd over het komende Russian Greenhouse Management Forum dat investeerders en beleidsmakers met betrekking tot grootschalige kasprojecten met internationale experts wil verbinden tijdens een driedaags netwerkevenement in Nederland.

Om het potentieel van het Russische investeringsklimaat te belichten hierbij wat cijfers van organisator Vostock Capital om de huidige status en groei van de Russische glastuinbouw aan te tonen.

Vostock schat dat de huidige overheidssteun voor kasprojecten ongeveer 3-3,5 miljard roebel is. Vorig jaar bedroegen de totale investeringen in de glastuinbouw ongeveer 33 miljard. roebel. Om aan de groeiende binnenlandse consumptie van kasgroenten te voldoen, schat Vostock dat het kasproductievolume met 1 miljoen ton omhoog moet. Om dit te bereiken, is er een areaal van zo'n 350 ha nodig.



De gegevens van Vostock lijken weer te geven dat de Russen al hun uiterste best doen om hun binnenlandse productie van kasgroenten te verhogen. In 2016 was het productievolume 493.000ton. Dit hield een stijging in van 18% ten opzichte van 2015 (418.000ton).



Deze grote stijging zou volgens de cijfers van Vostock het gevolg zijn van een enorme stijging van de Russische kastomatenproductie met bijna 50% in 2016 naar 137.000 ton ten opzichte van de 91.400 ton in 2015. Ook het komkommerareaal beleefde een grote stijging van 318.000 ton in 2015 naar 342.000 ton in 2016.

Als u meer informatie heeft over de Russische glastuinbouw of het areaal kunt u ons hierover informeren via info@hortidaily.com.
Publicatiedatum: