Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Nieuwe bewaartechnologie voor peren
Hazel Technologies heeft in samenwerking met de Cornell University met succes een onderzoek afgerond naar de toepassing van nieuwe bewaartechnologie voor peren.
Peren vormen een uitdaging voor telers, verpakkers en retailers. Overrijpe peren zijn erg kwetsbaar, wat een significante oorzaak is voor uitval. Onderzoekers van Cornell hebben tijdens het onderzoek met de Hazel Pear-technologie in een gesimuleerde retailomgeving de houdbaarheid van peren verbeterd ten opzichte van de peren die niet met de technologie werden bewerkt. De houdbaarheid werd gemeten aan de hand van de kleur, stevigheid en smaak.
De tests met Hazel Pear werden uitgevoerd onder het toeziend oog van Dr. Christopher Watkins van Cornell University. Watkins is gespecialiseerd in onderzoek naar opslag met een focus op hardfruit. Het Cornell Cooperative Extension-programma is een van de belangrijkste instituten ter wereld met betrekking tot onderzoek naar de commerciƫle toepassing van 1-methylcyclopropeen (1-MCP) op hardfruit.
Het team van Watkins ontdekte dat D'Anjou-peren die met Hazel Pear werden bewerkt tot drie keer langer houdbaar waren. Na behandeling behield 95% tot drie weken zijn interne kleur.