Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BLE KW 6:

Italiaanse Tarocco's domineerden de markt voor bloedsinaasappelen

Bij sinaasappelen bleven Spaanse Navelina, Navel, Salustiana, Navelate en Lane Late de markt domineren. Volgens BLE was het hoogtepunt van het Spaanse seizoen voorbij en daalden de volumes licht. De Turkse import van Navels volgde op de lijst. Import uit Marokko, Egypte en Griekenland vulden het assortiment aan. Egyptische sinaasappelen, met name Valencia Late, wonnen duidelijk aan belang. Door het wisselvallige en plaatselijk koele weer steeg de vraag op sommige plaatsen.

Afgezien van lichte schommelingen bleven de prijzen tijdens de afgelopen week grotendeels onveranderd. In de categorie bloedsinaasappelen domineerden de Italiaanse Tarocco's. Ze werden geflankeerd door Italiaanse Cara Cara, Spaanse Cara Cara, Sanguinelli en Kirkwood. Deze diversiteit aan rassen genereerde een levendige vraag op veel markten. In Frankfurt bijvoorbeeld werd de Moro Nucellare met klein kaliber gemakkelijk verkocht voor € 1,80 per kg. In Hamburg vierde het roodvlezige Siciliaanse ras Tarocco Lempso zijn première; het maakte indruk met zijn speciale smaak en hoge sapgehalte. Klanten betaalden € 14 voor een bak van 7 kg.

Klik hier voor het volledige markt- en prijsrapport.

Appelen
Duitse producten domineerden continu het toneel. Over het algemeen verliep de afzet rustig. De handelaren hadden zelden reden om hun eerdere prijzen te wijzigen.

Peren
Het aanbod bestond voornamelijk uit Turkse Santa Maria en Deveci, Nederlandse Xenia en Conference. Italiaanse Abate Fetel en Santa Maria volgden qua belangrijkheid, maar dat aanbod was al licht verminderd.

Druiven
Zuid-Afrikaanse import kenmerkte de handel. De vraag was meestal zeer vriendelijk, maar de vraag was toch voldoende. De prijzen bleven vaak op hetzelfde niveau.

Citrus
Door carnaval verliep de afzet soms wat traag, aan de andere kant verbeterde het natte, koude weer de vraag. Mandarijnen bepaalden inmiddels duidelijk het beeld; ze kwamen voornamelijk uit Spanje en Israël.

Citroenen
Spaanse Primofiori domineerden, Turkse Lama vulde het aanbod aan. Enkele importen uit Egypte kwamen sporadisch binnen, maar op sommige plaatsen was hun kwaliteit zwak.

Bananen
Vraag en aanbod hielden elkaar over het algemeen in evenwicht. Handelaren hoefden hun eerdere afroepen dan ook zelden aan te passen.

Bloemkool
Het assortiment bestond grotendeels uit Italiaanse, Spaanse en Franse aanvoer. Hoewel de beschikbaarheid over het algemeen beperkt was, kon aan de vraag zonder moeite worden voldaan.

Sla
Bij ijsbergsla was alleen Spaans product leverbaar. De beschikbaarheid fluctueerde soms, wat resulteerde in een gemengd beeld: Over het algemeen was er echter een licht stijgende trend.

Komkommer
Spaanse aanvoer vormde de basis van het aanbod, Nederlandse producten wonnen echter duidelijk aan belang. De handelaren verlaagden hun prijzen vaak een beetje als gevolg van de versterkte Midden-Europese aanvoer, wat de vraag onmiddellijk verbeterde.

Tomaten
Over het algemeen was er een zeer breed assortiment beschikbaar, zowel wat betreft het aanbod als de prijzen. De prijzen ontwikkelden zich ongelijkmatig.

Paprika
Spaanse aanvoer domineerde de markt en werd geflankeerd door Turkse en Marokkaanse import. De handel was erg wisselend en de prijzen ontwikkelden zich dienovereenkomstig.

Bron: BLE

Publicatiedatum: